Vanesak

Det är märkligt hur man snabbt vänjer sig vid vissa saker. Det är svårare att vänja sig av vid dom. Hur som helst så skulle jag bara säga att det tyvärr inte blev nån dans igår kväll då jag hade så fruktansvärt ont i huvet. Det kändes som hela hjärnan var lös. Crap. Då till detta att man snabbt vänjer sig. Jag kände mig nästan skyldig när jag inte gick och tärnade igår, jag fick någon form av ångest. Skitskumt. Jag såg framför mig att jag, på måndag, skulle ha gått upp typ 20 kg bara för detta. Haha. Stört, jag vet, men så kändes det. Som tur är så är det ju aerobics i morgon, får försöka köra dubbelt så hårt på det passet istället. :)

Morsning.

Invägning!

Denna måndag har jag faktiskt gått och oroat mig lite inför invägningen. I fredags slarvade jag med lunchen, så även i lördags då jag hoppade över den helt och åt tacos till middag och vin och så igår, söndag, så åt vi resterna av tacosen. Huah.

Men vad hade jag att oroa mig för? -1.1 kg även denna vecka. Känns bra! Det var nog tränignen som räddade mig. Så nu har jag en total viktnedgång på 4.2 kg på tre veckor.Känns kanon det.

Igår var vi också och hämtade 1/4 älg hos svärfar. Yey! Det passade oss helt perfekt för vi hade bara två påsar färs kvar sedan förra året. Så igår började Nicke mala och filéa köttet. Mums! Och det bästa är ju att älgkött är jättemagert! :D

Idag ska jag måla lite, inga massa kaloriförbrukningar där inte så till kvällen blir det såklart det stenhårda madelpasset!


På tal om tränigen så har jag varit osäker på hur man ska äta före och efter träningen för att få bästa resultat. Idag när jag gick in på Viktklubb.se så var där en artikel om just detta! Man har ju hört att man ska proppa i sig kolhydrater innan träning, det ska man INTE om man vill gå ner i vikt. Bra, då vet jag det. Innan tärningen, ca 2 timmar, skulle man äta en balanserad kost. Jag kan fortsätta äta middag innan träningen alltså. Skönt det. Och EFTER tränignen då? Ja, då var det bäst att äta en kombination av lättupptagligt protein och kolhydrater. Till exempel yoghurt, välling (uäk), eller nån liten skinkmacka. Detta högst en halvtimme efter att du tränat. Äter man inte så får musklerna jättesvårt att återhämta sig och byggas. Och alla vet ju att muskler bränner fett!

 Nu ska jag äta frukost.

Morgonträning = vin

Hej hej hallå!

Igår var jag för första gången på morgonträning! Halv tio stod jag redo att köra gärnet. Det var ärligt det jobbigaste jag varit med om i träningssammanhang. Ingen ork alls kändes det som. När man tränar på kvällarna så känns det som man har "värmt upp" under dagen. Men igår morse gick jag från sängen direkt till träningen. Hugah. Men! Anledningen, eller EN av anlednignarna till detta var att vi skulle få besök på eftermiddagen där god mat och vin stode på schemat. Aj aj aj! Så jag såg till att jag förtjänade mina glas vin. Nu i efterhand kan jag känna att jag kanske tog NÅTT glas vin för mycket. Men! Jag får helt enkelt träna ännu hårdare ikväll på träningen! Den träningen som jag egentligen tänkte hoppas över, men nu finns inte det på kartan längre kan jag säga. Ångest.

By!

Nytt nytt nytt

Åh vad härligt! Jag har köpt ett par nya träningsbyxor! Äntligen! Får se ikväll nu om dom är bra, men det tror jag! Yeey!

Förebild...? Före-bild?

Igår när jag kom hem från träningen, som för övrigt gick hur bra som helst, så fick jag för mig att jag skulle ta en före-bild! Så som jag ser ut nu! Ni vet så som man ser i tidningar och så. Före- och efterbilder! Jättekul tänkte jag, speciellt när jag nått min målvikt blir det roligt att ha dessa bilder tror jag! :)

Ikväll är det dans på schemat och Anna är frisk nu så hon är med på banan igen, yey! :) Idag ska jag ner på stan och kolla om det finns några snygga träningsbyxor. Får krupp på mina som kasar ner hela tiden och så är dom stora, pösiga och varma. Noo, lets go tight! :D

By by!

Invägning återigen!

Det känns som veckorna kryyyper fram. Jag önskar måndagarna kom snabbare. Varför? Invägning såklart!
Japp, vägde mig idag, en viktnedgång på 1,1 kg. Känns toppen! Målet är ju att gå ner 1 kg i veckan. Idag när jag skrev in min vikt på Viktklubb så stod det

"Oj! Du har gått ner i vikt i en snabbare takt än rekomenderat. Var försiktig så du inte går ner i vikt på ett sätt som skadar din hälsa".

Haha, jag kan tyvärr inte känna deras oro! Jag mår prima! Nästa vecka kanske jag bara går ner 2 hg, vem vet! :D

Måste erkänna en sak. Jag gick inte på träningen igår. Ohh, vilken ångest jag hade! Haha, helt sjukt. Jag satt med två väninnor och hade så trevligt och insåg att jag skulle missa så mycket av valakan PLUS att det skulle komma folk hem till oss för att se den så jag skulle inte hinna. Men! Istället ställde jag mig på min väninnas Orbitrec (stavning?) och gasade på i 15 min. Galet jobbit var det men det gick över förväntan! I slutet hade jag en puls på 85. Häärligt!

På tal om puls. Jag har kommit på vad jag mer vill ha. En puls och kaloriräknarklocka som man ska ha på sig när man tränar. Tycker det är intressant att se pulsen och framför allt kul att se de exakta kalorierna jajg förbränner. Samma varje gång? Eller olika? Ja, måste hitta en sådan.

Ikväll är det i alla fall ett medelpass som hägrar. Känns toppen! Får sällskap av Anna också, inte illa pinkat!

Nu frulle!


Julklapp!

Jag kom precis på vad jag ska önskar mig i julklapp! En digital matvåg! Det är ju nått som är jättetråkigt att lägga ut pengar på själv, så då passar det ju utmärkt att önska sig en sådan till jul! Japp! Snälla tomten! :)

Laddar...

Japp! Det är bästa sättet att kunna köra 110% på träningen har jag kommit på! Att ligga i soffan tills det är 5 min kvar tills man ska dra iväg gör mig bara seg. Så vad jag gör är att jag sätter på peppmusik på hög volym och rockar järnet! Perfa! This time for Africa är ett måste innan träningen!

Om en kvart kommer Anna och hämtar upp mig. Jag brukar ju gå vanligtvis gå till aerobicsen men idag fick jag be om skjuts, regn och rusk! Nu är det alltså ännu viktigare än någonsin att komma igång innan träningen, i vanliga fall kommer man ju igång under promenaden dit.

Aerobics idag alltså. Yes! Äntligen! Hoppla! Wiii! Idag skulle ledaren lägga på ett nytt block, vilket gör det ännu roligare!

Oh måste bara säga en sak till. Idag kom jag på att en av mina favvorätter, Kalops, är riktigt bra mat! Redningen består inte av nån grädde eller nått utan bara av vatten och mjöl! Och sedan är det ju bara kött och grönsaker! Göttare än silla!

Waka waka!


Lite ångest

Kan ni också känna lite ångest när det är skitväder ute och ni inte kan gå ut och göra något vettigt? Nu när hösten och mörkret tränger sig på är det då faktiskt ganska skönt att ha något att se fram emot till kvällen. Träningen! Det gör en ju bra mycket piggare och gladare och tar bort all eventuell höstdepression! Så alla ni som lider av någon form av höstdepression, börja träna! Själv har jag aldrig fattat det där med höstdepression, jag tycker bara att det är jättemysigt att äntligen få tända alla myslampor och ljus.

Well, vad jag egentligen ville säga var att jag för en liten stund sedan kända att jag inte kunde göra nått, att jag inte kunde ut och röra mig, men att jag sedan kom fram till att man FÅR slappa på dagen om man vet att man ska träna ihjäl sig på kvällen! Jag behöver alltså inte ha dåligt samvete om jag nu lägger mig och läser en bra bok. Nej.

Mors!

    

Höst och träning klingar bra ihop!


Dans

Japp, återigen är det dags för dans! Ikväll ska jag skaka rumpa, dansa hiphop, salsa och gud vet vad... Fettet ska skakas bort iaf! :) Kul!

För övrigt var jag ute och åt lunch idag och var ju såklart orolig över hur det skulle gå. Men jag undersökte saken och insåg att bakpotatis är relativt nyttigt om man har kesoröra till! Så det fick det bli, perfekt! Till middag idag åt jag minestronesoppa och för att komma upp i lite fler kalorier, för att få mer energi att träna åt jag även ett par ägg till. Helt okey och väldigt kalorisnålt!

Nej, nu off to träning!

-2 kg!

Japp, idag är deet måndag. Allltså tid för att väga sig! Jag hade gått ner 2 kg. Känns helt okey. Det går ju neråt iaf, och tur är ju det!


Helgen var en utmaning för mig. Iaf lördagen. På förmiddagen åkte vi på födelsedagskalas till Ida och Markus. Där bjöds det ju natuuurligvis på tårta och gifflar. Men jag lyckades säga nej till tårtan så jag tog en giffel och en kopp te. Duktigt! Sedan skulle vi direkt vidare till Graninge på dop. Dopet vad otroligt fint och efter det så var det ju naturligtvis fika. På menyn stod smörgåstårta och efter det vanlig tårta. Hallelulja. Jag tog en liiiten bit smörgåstårta och räknade det som min lunch och till det drack jag bubbelvatten. Återigen lyckades jag säga ifrån till gräddtårtan som såg sååå god ut. Jag är grym.


I helgen var det dåligt med träning. Eller fredag och lördag. Jag skulle ha tränat lördag morgon men så hann jag helt enkelt inte det. Men igår var jag på gång igen med ett medelpass (-366 kcal). Jag kände mig dock väldigt tung i kroppen så det var rött jobbigt, speciellt på styrkan. Får hoppas att det känns bättre ikväll, då det återigen är ett medelpass!

Hej och hå!

Fredag hela veckan fredag hela veckan... :)

Nää, men idag är det fredag! Det är märkligt hur snabbt man vanjer sig vid att träna nästan varje dag, idag är det ingen träning och det känns surt som tusan. Och i morgon hinner jag inte tränar morgonpasset halv tio för vi måste iväg. Men sedan kommer söndagen och då jäklar blir det 5 dagar i rad men härlig träning igen.

Aerobicsen igår var fantastisk! Åh vad det är roligt! Jag tog i så mycket sista varvet att jag blev svimmfärdig när vi stod stilla och varvade ner. Haha! I love it!

Ja, fredagsmys idag. Hur ska det gå med alla kalorier? BRA! Igår kväll satt jag och komponerade ihop tacos för mig. Så skippar jag brödet till så får jag äta en helt okey portion med köttfärs, creamfraiche, salsa och massa grönsaker. Där tar det tyvärr stopp. Osten fick inte plats. Men! Jag väljer att hoppa mellanmålet idag, och sparar de kalorierna till middagen istället så får jag lite ost iaf till middag. :) Mums!

Ha en hääärlig dag!


Aerobics!

ÄNTLIGEN är det dags att gå iväg till träningen! Idag har jag lyxen att få sällskap av både Anna och Mia, jätteroligt. Ska ta en riktig snabbpromenad till tärningen idag så jag är ordentligt uppvärmd innan vi drar igång.

Fick en fråga om det inte var svårt att hålla reda på kalorierna. Svaret är NEJ! Med Aftonbladets "viktklubb.se" är det galet lätt. Du skriver in vad du har ätit eller var du planerar attg äta och datorn räknar då själv ut hur många kalorier det är i det. Samma med träningen, den räknar ut hur mycket jag förbränner. Smidigt , eller hur?

Nu ska jag strax dra iväg. Skänker en tanke till Martina som är på ett pass borta i Götet just i skrivande stund, hon är också jätteduktig! Även hon är med i viktklubb, så vi kan stötta varandra om vi behöver! Hennes blogg är;

 www.mmcc.bloggplatsen.se

Aerobics 60 min = förbränning på ca 600 kcal! (Observera att hur mycket man förbränner är individuellt, beroende på hur mycket man väger eller hur vältränad man är innan)


Äntligen torsdag!

Jaa, äntligen torsdag och äntligen aerobics dax! Jag känner mig otroloigt laddad inför träningen ikväll, tränade inte igår så idag spritter det i benen. :) Jag har dock kommit på att jag måste köpa nya träningskläder. Just nu tärnar jag i ett par tunna mjukisbyxor vilka glider ner så fort jag hoppar eller springer, jättestörigt. Måste köpa ett par tighta byxor helt enkelt. Sedan kommer vi till skona. Dom är för klumpiga! Jag måste köpa några lättare och smidigare! De som jag har nu har ett liiitet skaft upp som gör att vristen är stabil, skitbra när man tränar typ step up eller liknande, men när jag ska dansa eller träna aerobic så är det jättesvårt att vara flexibel. Nej, nya skor och byxor är ett måste.

Min käre vän Frida hörde av sig och frågade om jag ville sällskapa henne på stan och äta lunch idag. Hon ville äta på McDonalds. Kul. Men jag ska ta en caesarsallad med grillad kyckling därifrån, drygt 400 kcal.

Nu när jag ändå har tagit upp Frida i bloggen så måste jag säga att när hon flyttar, om typ en vecka, så kommer det bli otroligt tomt. Jätte, jättetråkigt tycker jag det är. Love you hun!



Nej, nu ska jag göra nått åt mig själv.

Later!


Äta ute

Yees, det gick ju finfint det där att äta ute. Jag kollade lite innan på viktklubb vad jag skulle kunna äta och hur mycket av det jag skulle kunna äta. Så det blev ett rågbröd med skinka och grönsaker, jag lyxade till det med att ha smör på smörgåsen idag faktiskt. :)

Idag till middag rörde jag ihop någon slags köttgryta av älg, tog vad som fanns hemma. Till detta åt jag ris. En måltid på ungefär 500 kcal. Ganska mycket, men jag sparade in på lunchen så det hade jag råd med.

Idag var ju tanken att jag skulle på styrka medel, men jag har så fruktansvärt ont i huvet så vi får se hur jag mår om en timme. Jag vill vill vill!

Ser iaf galet mycket fram emot morgondagens aerobics! Tjo!

Kollektivt självmord och uteserveringar

Träningen igår gick finfint, meeen det är fortfarande inte lika roligt som aerobicsen. Men jag kommer fortsätta gå då det ger bra kondis!

Jag har dock funderat på en sak. Varför, VARFÖR, måste alla, ALLA pass ha en svensk låt (alltid svensk) under nervarvningen, som är så sorglig så man vill begå självmord efter träningen?! Finns det INGEN låt som är glad och lugn? Well, det var bara en fundering.

Idag ska jag äta frukost ute för första gången sedan viktklubb. Det blir en utmaning. Återkommer med hur det gick senare idag!

Later!

Inget ont som inte har nått gått med sig!



Städningen är avklarad och jag tänkte, bara för att det är kul, berätta hur många kalorier jag bränt bara av att städa i två timmar. Drygt 500 kcal!

Det är fan bra det.

Bräjkfust

God morgon alla!
Det är verkligen jättekul att se att så många läser min blogg!

Igår fick jag bevisat för mig att man faktiskt blir piggare av att träna. Den första veckan jag har tränat har jag varit helt slut, somnat som ett barn i sängen så fort jag la mig i princip. Men nu börjar det nog vända. Igår när jag kommit hem, duschat, kollat på att som fanns att kolla på på tv och gått och lagt mig insåg jag att jag var pigg! Letade fram en ny bok att börja läsa, alla vet ju att när man läser blir man trött! Men nej. Jag låg och läste från halv tolv till två i natt. Blev jag trött, kanske lite, men inte överdrivet mycket! Kontentan av detta är alltså, jag är mycket piggare nu när jag rör på mig, på gott och ont.

På grund av att jag somnade så pass sent gick jag även upp sent, har precis ätit frukost.

Frukosten bestod av:
- En skiva solrosbröd med 4 skivor ost och skivad gurka (jag gillar ost så för att få ta så många skivor får jag ta bort smöret)
- Knappt två deciliter fil med en halv deciliter muslie
- Ett stort glas vatten med citron i

En frukost bestående av ca 430 kcal. Jag kanske ska säga det att jag ska äta ca 1600 kcal om dagen. Igår lyckades jag dock bara komma upp i 900 kcal, känns ganska bra att ha lite att spela på.

Träningen idag kommer som jag berättade igår att bestå av dans! 60 minuter av lation, jazz, hiphop och allt möjligt annat. En kaloriförbränning på ca 480 kcal.

Vi hörs senare! Nu ska jag damsuga, fan va roligt.



Puuuh!

YES! Ett medelpass avklarat och det känns toppen! Idag var första gången på en vecka som jag inte fick galet ont i ryggen. Har tidigare haft svårt att ligga ner på golvet raklång utan att få ont i svanken, men nu kändes det bra. Kanske en tillfällighet, kanske har ryggen redan blivit lite starkare, jag vet inte, men skönt var det!

Nu blir det duschen, gören en kopp te och slänga mig i soffan med ett äpple och bara njuta.



Snygg? Ohh yes!

Hörs i morgon, då är det dags för dans! "Waka waka eeeh oh..."

Here I come!

Nu bär det av mot träningen! Idag har jag turen att ha sällskap med Hanna, alltid roligare när man slipper gå ensam! :)


En annan del av Sandra

Här är min mya blogg där ni som vill får följa mig på vägen bort från mina överflödiga kilon. Att jag skriver en blogg om det är mestadels för min egen skull, för att motivera mig själv. Jag har aldrig tidigare kännt mig så pass motiverad som jag är nu vilket känns kanon! Jag tjuvstartade mitt "nya liv" för en vecka sedan genom att börja på Friskis & Svettis, de hade en gratisvecka och jag tyckte det verkade smart att gå dit och se om jag tyckte det var roligt. Det tyckte jag. Idag måndag började jag även med Viktklubb.

I bloggen kommer jag skriva om hur jag tränar, eller inte tränar, om hur pepp jag är, eller inte pepp, hur mycket jag går ner varje vecka (ett kilo i veckan är målet, därav mitt bloggnamn), samt hur mycket i cm jag förlorar i midjan varje månad. För så blir det, jag kommer väga mig varje måndag, och mäta mig var fjärde måndag.

Jag kommer utgå från dessa mått:

Vikt: +-0
Midja: +-0

Jag hoppas att jag på måndag kan få skriva: Vikt: -1, men vi får se! Jag är laddad!

Ikväll är det Medel 60 minuter som gäller, en kaloriförbränning på ca 440 kalorier.

I går gjorde jag ett stort lass med kycklingwok som även idag blir min middag. Ca 450 kalorier/portion.

Later!


RSS 2.0